Тази вечер беше нощната смяна на Унуфри. Той беше доста уморен, но все пак по свое желание се записа на тази работа и нямаше как да отсъства. Унуфри влезе в кабинета си, извади своята лекарска маска, облече си престилката и седна на бюрото си. Там той извади всичките си важни лекарски принадлежности и документи. Изведнъж той се замисли:
'' - Аз се записах на тази работа, но освен мен в лекарския екип имаше и други хора. Аз никога не съм ги виждал на работа. Значи аз съм прецакания. Само аз идвам на работа и се трудя, а другите ми приятели, които са в лекарския екип не си мръдват дори пръста.'' - си помисли Унуфри. След това той каза на глас:
- Щом е така, тази вечер е моята последна вечер в това отделение. Няма само аз да върша мръсната и тежка работа, а другите да си седят по домовете и да гледат телевизия. - каза Унуфри.
след 6 часа :
- Е, очевидно няма болни и нуждаещи се от лекар хора. Смяната ми свърши и сега се прибирам у дома на топло и уютно. Повече няма да стъпя в това отделение. Няма само аз да работя !!!. - каза Унуфри, съблече престилката, свали лекарската си маска, прибра всичките си документи в една чанта и излезе от кабинета. След като излезе отвън той заключи и се прибра в дома си.